18 листопада - Всесвітній День Бідних

18 листопада – ІІ Всесвітній день бідних. Цей день встановив Папа Франциск, закликаючи кожного згадати про свій обов'язок допомагати бідним та нужденним.

Мальтійці в Україні вдруге відзначили Всесвітній день бідних. Як і в минулому році ми організували благодійний обід для 200 найбідніших осіб Львова. Традиційно ми запросили людей, котрі харчуються на нашій благодійній кухні.

Таким чином ми долучилися до ініціативи Понтифіка, який в цей день відслужив у базиліці Святого Петра у Ватикані Святу Месу, а після молитви «Ангел Господній» у ватиканському залі Павла пообідав разом з 1,5 тисячами бідних

Вже понад два десятиліття Мальтійська служба в рамках постійно діючого проекту «Благодійна кухня» забезпечує одиноких людей похилого віку головним – їжею.

«Благодійна кухня» з роками не втрачає своєї актуальності, особливо тепер. Адже є люди, у котрих з мізерної пенсії після оплати комунальних послуг, купівлі необхідних для життя ліків не залишається коштів на харчування. До того ж не кожен з клієнтів МСД чи то через поважний вік, чи то через інвалідність може самостійно придбати і, навіть, приготувати собі обід.

Презентація книги "Суверенний Мальтійський і Україна: 10 років дипломатичних відносин, 27 років служіння потребуючим"
27 Листопад 2018 року
Мальтійська служба організувала благодійних обід для 200 найбільш потребуючих людей
18 Листопад 2018 року