19 листопада – Всесвітній день бідних

19 листопада – Всесвітній день бідних. Цей день встановив Папа Франциск, закликаючи кожного згадати про свій обов'язок допомагати бідним та нужденним.

Мальтійська служба допомоги, дбаючи про найбідніших, організувала у цей день благодійний обід у Львові для 200 потребуючих осіб.

Таким чином ми долучилися до ініціативи Понтифіка, який у неділю після Літургії розділив трапезу у ватиканському Залі Павла VI разом з 1,5 тис. нужденних з різних країн.

«Папська рада сприяння новій євангелізації від імені організаційного комітету звернулася до найбільших допомогових організацій світу, у тому числі до Мальтійського ордену, з проханням відзначити цей день разом із потребуючими в різних країнах. Ми радо відгукнулися на заклик, адже у Львові надаємо допомогу нужденним вже понад 25 років» - Зазначив Юрій Хомин, Голова Правління БО «Мальтійська служба допомоги у Львові»

Додатково кожен наш гість отримав пакунок з фруктами, чаєм, соком та печивом. Ми придбали саме такі продукти, на які у наших клієнтів не залишається коштів після сплати комунальних послуг та купівлі необхідних для життя ліків. Такі ж пакунки отримають і клієнти мальтійської благодійної кухні, які через поважний вік та стан здоров’я вже багато років не виходять з дому.

Вже понад два десятиліття Мальтійська служба в рамках постійно діючого проекту «Благодійна кухня» забезпечує одиноких людей похилого віку головним – їжею.

«Благодійна кухня» з роками не втрачає своєї актуальності, особливо тепер. Адже є люди, у котрих з мізерної пенсії після оплати комунальних послуг, купівлі необхідних для життя ліків не залишається коштів на харчування. До того ж не кожен з клієнтів МСД чи то через поважний вік, чи то через інвалідність може самостійно придбати і, навіть, приготувати собі обід.

Допоможіть нам наповнити Великодній кошик потребуючих
27 Березень 2018 року