450 Великодніх кошиків освятили для потребуючих

Мальтійська служба допомоги традиційно проводить щорічну благодійну акцію «Великодній кошик», щоб забезпечити 450 найбільш потребуючих одиноких мешканців Львова святковими почастунками, вміст яких (паска, крашанки, ковбаса, шинка, масло, хрін, маковий завиванець) допоможе їм впродовж свят почуватися менш обділеними долею і не такими самотніми.

У Чистий четвер, 13 квітня, в храмі Воскресіння Христового УГКЦ, що на вул. Городоцькій 319а, о. Андрій Березівський з дозволу Високопреосвященного Владики Ігоря Возьняка, Архієпископа і Митрополита Львівського УГКЦ урочисто освятив Великодні кошики. Щороку освячення відбувається заздалегідь, щоб до неділі працівники МСД розвезли святкові почастунки всім нужденним, котрі не можуть прийти до церкви через поважний вік чи проблеми із здоров’ям.

Великодні пакунки отримують особи похилого віку, які щодня харчуються на мальтійській благодійній кухні, потребуючі багатодітні сім’ї з ЛОГО «Щаслива родина» (спілка багатодітних сімей Львівщини), потребуючі з осередку львівського центру регіонального відділення Суспільної Служби України, мешканці геріатричного пансіонату в Новому Яричеві, найбільш нужденні львів‘яни, якими опікуються Львівські районні відділення соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, кризові сім‘ї з дітьми.

Акція « Великодній кошик» проходить в рамках проекту «Благодійна кухня», який діє з 1990 року. Впродовж років проект змінювався і тепер діє в оптимальній на цей час формі. На даний час мальтійці підтримують роботу двох пунктів гарячого харчування, які вони створила при парафіях церкви Пресвятої Богородиці Володарки України та храмі Воскресіння Христового (УГКЦ), а також розвозять щодня гарячі обіди одиноким людям похилого віку, котрі не можуть приготувати їжу самостійно.

Щодня в різний спосіб Мальтійська служба  роздає 120 обідів для потребуючих львів’ян. Загалом за час роботи проекту «Благодійна кухня» видано більше 4 млн. порцій гарячих страв.

Благодійна акція «Великодній кошик» відбувається завдяки підтримці небайдужих людей, що знаходять можливість допомогти тим, хто поряд з нами, чиє життя ускладнюється чи не щодня. Цього року ми також залучили до акції дітей, які допомогали в церкві під час освячення Великодніх пакунків. Залучення  в такому ранньому віці сприяє вихованню в дітей культури благодійництва, бажання допомогати потребуючим та розуміння, що навколо нас живуть різні люди з різними проблемами.

Долучитися до допомоги стареньким потребуючим можна не лише перед Великоднем, а й в будь-який час впродовж року. Зробити це можна декількома способами:

-          здійснити грошову пожертву в скарбничку Мальтійської служби або переказ коштів на наш банківський рахунок;

-          допомагати впродовж року продуктами харчування (крупи, м’ясні та рибні консерви, макаронні вироби, чай, олія, цукор);

-          поширювати інформацію про наші проекти.

Отримати більше інформації про акцію та діяльність Мальтійської служби можна зателефонувавши (032) 275-12-00, на нашому сайті www.malteser.ua та соцмережах.

Дякуємо за розуміння та підтримку.

Проект «Розвиток системи добровільної рятувальної медичної служби в Україні» набирає обертів.
10 Липень 2017 року
Паломництво Мальтійського Ордену у французькому селі Лурдес