З кожного по нитці - бідному сорочка. За таким принципом найчастіше здійснюється будь-яка благодійна ініціатива. Та спільна акція клубу «Метро» та Мальтійської служби допомоги створює додаткову платформу для реалізації благодійних намірів, використовуючи новітні досягнення комунікації, а також робить спробу об‘єднати спільноти з альтруїстичними прагненнями в мережі Facebook. І хоча це пасивний спосіб благодійності, та в якості першої спроби в цій сфері він має неабиякий потенціал. Адже за масової підтримки користувачів соцмережі демонструє чудові результати. А також впевненість у тому, що маючи бажання, гуртуючись і спільно діючи - кожен з нас може докладати своє персональне зусилля, щоб змінювати світ довкола на краще.

Акція надає можливість кожному користувачеві соціальної мережі Facebook обміняти віртуальний голос (like/подобається) на реальні гроші (в еквіваленті 1 клік=1 гривня), які клуб «Метро» перераховує Мальтійській службі допомоги для закупівлі ліжечок у дитячі інтернати. Першою спробою стала Лівчицька спецшкола-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку та Львівська спецшкола-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку №104 ( Брюховичі). У цих закладах ми вже протягом кількох років, окрім інших проектів, займаємось поступовою виміною ліжок. Потреба майже вичерпана, але це добрий спосіб випробувати як діятиме механізм акції. Випробування пройшло успішно - на двох ліжках у Лівицях та 22-ох у Брюховичах вже кілька місяців солодко сплять дітлахи. І тепер в об'єктиві уваги - Роздільський дитячий будинок-інтернат для дітей з вадами розвитку, де на даний час змонтовано та встановлено перший десяток ліжок.

Ліжка ці особливі, підвищеної міцності та якості, аби могли прослужити якомога довше. Бо Роздільський інтернат - це особливе і не просте місце. Тут живуть хлопчики та юнаки зі складними, серйозними вадами розумового розвитку, маючи змогу перебувати в інтернаті до віку 36-ти років. Подальша перспектива - інтернат для престарілих. Поведінка тутешніх мешканців часто є некерованою, агресивною, вони частенько б‘ються і дійсно не мають психо-фізичної змоги шанувати побутові речі, одяг, меблі. Такого типу заклади виглядають доволі сумно, умови перебування вихованців - на межі фолу. Тому ми намагаємося привернути до них увагу громадськості, і дієво реагувати на їхні першочергові потреби.

Проект «Розвиток системи добровільної рятувальної медичної служби в Україні» набирає обертів.
10 Липень 2017 року
Паломництво Мальтійського Ордену у французькому селі Лурдес