МСД у Львові

Мальтійська служба допомоги розпочала свою роботу у Львові в грудні 1990 р. в рамках зимової гуманітарної допомоги з Німеччини, а 23 лютого 1993 р. за ініціативи Суверенного Мальтійського лицарського ордену та Німецької Мальтійської служби допомоги було зареєстровано Благодійну організацію «Мальтійська служба допомоги у Львові». Співзасновником і керівником організації є Павло Тітко - філолог-германіст, котрий, допомагаючи 1990 р. в справі комунікації львів‘ян з їхніми благодійниками з Німеччини, згодом здобув багаторічний досвід роботи у благодійній та соціальній сферах, також є постійним учасником міжнародних допомогових проектів.
Благодійна кухня була першим проектом МСД. За час реалізації проекту видано вже понад 3 млн. порцій. Для відвідувачів Благодійної кухні, а це переважно малозабезпечені одинокі потребуючі особи похилого віку, щороку організовується Різдвяна вечеря і Великодній сніданок. 2007 р. розпочав свою роботу проект «Кухня на колесах» - доставка гарячих обідів потребуючим із обмеженням у пересуванні.
Впродовж років Мальтійська служба допомагає інтернатам та сиротинцям вирішувати багато нагальних потреб і проблем (ремонти спалень, кухонь, санвузлів, класів; навчальне обладнання та інвентар; масштабна заміна ліжок; подарунки дітям, щорічна акція «Святий Миколай – дітям з інтернатів»). Перевага надається проектам, що мають характер «Допомога для самодопомоги» (трактор, пасіка, швейна майстерня, майстерня для велосипедів).
Важливим напрямком роботи є залучення дітей з інтернатів до спілкування з ровесниками (відвідання волонтерами, екскурсійні виїзди, спеціальні розважально-пізнавальні акції).
МСД також має досвід успішного проведення одноразових масштабних акцій у інших сферах допомоги потребуючим (надання допомоги найбільш потерпілим від повені мешканцям Закарпаття; придбання медичного обладнання для проведення операцій новонародженим в умовах штучного кровообігу та ін.).

Проект «Розвиток системи добровільної рятувальної медичної служби в Україні» набирає обертів.
10 Липень 2017 року
Паломництво Мальтійського Ордену у французькому селі Лурдес