Рятувальників-мальтійців стане більше

Навчання з Кваліфікованої першої допомоги пройшло нещодавно на базі Українського католицького університету у Львові, а також у приміщенні Карітасу в Запоріжжі. Участь взяли команди рятувальників із різних міст України. До Львова на навчання, крім господарів, приїхали з Івано-Франківська та Кам’янця-Подільського, а Запоріжжя радо зустрічало фастівчан, маріупольців та жителів Південно-Українська. Усі учасники уже пройшли базовий курс із надання першої допомоги, а тепер здобували знання вищого рівня.

Головним інструктором у Львові – Маріушем Завадою – захоплювалися усі учасники навчання. Він уже багато років працює медичним рятувальником у Польщі. Маріуш не лише проводив зайняття згідно плану, але й ділився своїм надзвичайно важливим досвідом. Також розповідав історії зі своєї роботи, після яких насправді стає зрозуміло, наскільки відповідальним є звання рятувальника, а також, з якими переживаннями та психологічними навантаженнями доводиться жити людині, яка є фахівцем медичної рятувальної служби.

На курсах використовували професійне рятувальне обладнання, для відпрацювання практичних навиків слугували сучасні навчальні засоби. У Запоріжжі учасники пройшли повний курс Кваліфікованої першої допомоги та успішно здали теоретичний та практичний іспит. Про навчання у Запоріжжі детальніше тут. А от у Львові завершилась тільки половина навчання, учасників чекає ще чотири дні підготовки у серпні.

Наразі не за горами наступний етап навчання – майстер-клас з технічного рятівництва в Івано-Франківську.

Захід реалізується в рамках проекту «Розвиток системи добровільної рятувальної служби в Україні», співфінансованого з коштів програми Польської Співпраці розвитку Міністерства закордонних справ, разом з Мальтійською Службою Допомоги в Україні.

Проект «Розвиток системи добровільної рятувальної медичної служби в Україні» набирає обертів.
10 Липень 2017 року
Паломництво Мальтійського Ордену у французькому селі Лурдес