Візит представників Malteser International

Відбувається моніторинговий візит представників Malteser International в центри психосоціальної реабілітації, що працюють на сході України.

Представники Malteser International особливу увагу приділили роботі мобільних бригад , які працюють в сірій зоні (в таких населених  пунктах як Золоте 1, 2, 3, 4, Верхнє Торецьке та інші) а також відвідали центри психосоціальної адаптації в Сєверодонецьку, Щасті, Краматорську та Дружківці. Окрім робочих моментів також цікавили умови життя на лінії розмежування на 5-му році конфлікту. У відвіданих містах досі чутно обстріли, діти знають, як виглядає та чи інша зброя, а до звичайних дитячих вікових страхів додаються реакції на нічний "грім". Зараз люди особливо гостро відчувають, що потрібна фахова допомога, а не лише продуктові пакети чи буд.матеріали. Оскільки внутрішній ресурс майже вичерпано за ці роки, а без додаткової підтримки буде досить важко, центри психосоціальної адаптації  і є тією якісною підтримкою для населення. Це місце, де надають сучасну, фахову, комплексну допомогу: перша психологічна, індивідуальна робота із психологом, групи самопідтримки та курсове навчання, перша допомога, соціальні заходи

Візит відбувається в рамках проекту «Психосоціальна підтримка та супровід постраждалих внаслідок конфлікту в Україні», що діє в нашій країні з 2015 року за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Malteser International та Мальтійської служби допомоги України.

Вчителі 5 шкіл здобули право викладати першу допомогу в школах
18 Жовтень 2018 року
29 вересня мальтійські рятувальники чергували на етапі Race Nation / Львів
03 Жовтень 2018 року
Відбувається моніторинговий візит в центри психосоціальної реабілітації, що працюють на сході України.
28 Вересень 2018 року